O nama

O nama

U ono vrijeme, Bog stvori čovjeka. Da mu samome ne bi bilo dosadno podari mu družicu. Čovjek je šetao zemljom i naišao na kamen koji je počeo upotrebljavati kao oružje za lov. Kasnije je shvatio da ga može koristiti i kao oruđe.

Po kamenim pločnicima je hodao, za kamenim stolom jeo a kamenom je i dom sazidao i krov pokrio. Na kamenim pločama je pisma pisao i reljefima povijest bilježio.

Mnogo godina kasnije čovjek je odlučio obradovati svoju družicu i podario joj nakit od toga istog kamena. Naposljetku, nakon svoje smrti, pod njim je bio i pokopan…

U malom mjestu Donji Humac u srcu otoka Brača stasao je mali obiteljski obrt KAMENI OTOK. Iako smo mladi i službeno malo postojimo, naša povijest seže od davnina.

Naime, teško se na Braču roditi, a ne uvidjeti svu ljepotu kamena kojom smo okruženi.  Malo tko će posjetiti Brač i ne zaljubiti se u kamen kojim je Brač prekriven.

Kamen, o kojemu su mnoge pjesme otpjevane i priče ispričane ima svoju povijest staru kao i Zemlja. Jednom je netko rekao kako samo treba skinuti nepotrebnu masu da u kamenu vidimo sve skulpture, spomenike i palače ovoga svijeta.

I bio je u pravu.

Izrađujemo suvenire i uporabne predmete od bračkog kamena te se nadamo da će te sve što Vam je potrebno pronaći na našoj stranici. Ukoliko imate posebne želje i zahtjeve, napravit ćemo sve što možemo da Vašu ideju pretočimo u gotovi proizvod.